WEDSTRIJD RP Ans - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 5  (2-1)

DATUM 26-12-2008  21:15

DOELPUNTEN

VERSLAG Celtic sluit heenronde af met een positieve noot.

Met enige argwaan werd de trip naar Ans gemaakt, want laat ons eerlijk zijn, het liep Celtic vooralsnog niet echt voor de wind. Om niet te zeggen dat de laatste 2 wedstrijden gewoonweg niet goed waren. Daarbij kwam nog de afwezigheid van de zieke El Mansouri en de in Frankrijk vertoevende Bennassar. Porco werd wegens teweinig scherpte naar de beloften verwezen en nieuwkomer Michel Ribeiro zou dat allemaal moeten oplossen, hmm........

De eerste helft begint niet goed voor Celtic, dat in de eerste minuut al een splijtende aanval via Collard en Storoj afgerond zag door laatstgenoemde in de verste hoek, 1-0. Een domper dat Celtic onder de leiding van Ribeiro niet echt van slag bracht. Celtic nam veldoverwicht en creerde leuke kansen bij mekaar. Ribeiro gaf meteen zijn visite kaartje af door met een magistrale lob een vrije trap in doel te werken en Celtic zo op gelijke hoogte te brengen. Celtic had licht veldoverwicht en creerde ook de gevaarlijkste kansen tegen een stug Ans dat Celtic probeerde vast te zetten. Maar weer wilde de afwerking niet lukken voor Celtic, een probleempje dat al langer in onze rangen vertoeft. Daarbij kwam ook nog dat Celtic voor het eerst sinds lang voelde dat het de wedstrijd in handen had en maakte daarbij geen domme, maar vaak naïeve foutjes. En die foutjes brachten Ans aan een 10m in de 16', maar Cubedo poeierde de bal langs het doel van Sacchini. Een minuutje later werd Sacchini dan toch geklopt door Cubedo, wanneer de Celtic verdediging het even liet afweten en Ans zo op een 2-1 voorsprong kwam. Celtic probeerde nog wel gelijk te komen, maar opnieuw lukte de afwerking niet.

Na de koffie kregen we Ans dat probeerde te verdedigen en het initiatief aan Celtic liet. Zo ontfutselde Collard de bal uit de voeten van Ribeiro en werkte knap af onder doelman Sacchini, 3-1. Een domper van formaat voor Celtic dat het nu helemaal niet makkelijk kreeg om de schee situatie nog recht te zetten. Maar Celtic kreeg nu alles toebedeeld, initiatief, balbezit én veldoverwicht. Maar opnieuw stotterde de scoremachine. En hoe langer het duurde en hoe vaker Celtic de paal trof, hoe meer Ans erin geloofde dat de punten in Luik bleven. Dé kentering in de wedstrijd kwam er echter na een knap opzitten van Tunckurt, die de bal heel knap uit de voeten van kapitein Saglam ontfutselde, knap inspeelde op de vrije Bouagaz, die op zijn beurt de overhoeks binnen knalde, 3-2. Celtic kwam nu meer opzetten en Ans plooide volledig terug. In de 36' kon Ribeiro vrij het veld doorkruisen. De Luikenaren lieten hem lopen en dat moet je dus niet doen, want Ribeiro werkte knap af en bracht Celtic langszij, 3-3. Diezelfde Ribeiro bediende een minuutje later met een splijtende pass de zeer bedrijvige Bomboi, die echter geen loon naar werken kreeg, want hij trof de paal, maar Wawrzak was goed mee gevolgd en knalde Celtic voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. En nu waren het niet zozeer de naïeve fouten van Celtic die Ans een minuutje voor affluiten aan een tweede 10m bracht, neen het was ref Wathelet die vond dat Ans niet verdiende te verliezen. hij floot fouten tegen in fasen waar geen vuiltje aan de lucht was, maar nu was het Collard die zijn frustratie in zijn schot legde en de bal opnieuw langs knalde. En toch kreeg Celtic nog een domper van formaat te verwerken op 12" voor het einde van de wedstrijd, wanneer diezelfde Collard een alles-of-niet omhaal voor de neus van Ribeiro in doel werkt, 4-4. Celtic trapt af en Bomboi rusht door de verdediging heen. Saglam én Bove moeten aan de noodrem trekken om Bomboi te stoppen en net geen strafschop, .......... op 6" voor tijd. Ribeiro achter de bal en die trapt hem lekker binnen, 4-5.

Spijtig voor en verdienstelijk Ans dat toch onder zijn kunnen geklasseerd staat, maar op basis van de gemiste kansen wint een verdienstelijk Celtic toch niet onverdiend een zeer belangrijke partij. Want ondanks een toch niet echt kleurrijke heenronde en ondanks een te lage 8e plaats voor het bestuur staan we mààr 6 puntjes verwijderd van leider Kaya's Beringen. Daar kan ook nog Lier of Noorderwijk bijkomen. Maar zeg nu eerlijk wat zijn 6 punten in deze competitie ?